-->

Zuid-Afrika geconfronteerd met COVID-19-piek, 15.000 nieuwe gevallen en 122 doden in één dag

Zuid-Afrika geconfronteerd met COVID-19-piek, 15.000 nieuwe gevallen en 122 doden in één dag.lelemuku.com.jpg

 PRETORIA, LELEMUKU.COM - Zuid-Afrika ervaart een golf van COVID-19-infecties. Gezondheidsfunctionarissen meldden zondag 15.000 nieuwe gevallen en 122 doden.

President Cyril Ramaphosa zei zondagavond dat de Delta-variant van het coronavirus de waarschijnlijke boosdoener is achter de uitbraak.

Nieuwe beperkingen als gevolg van de explosie van zaken omvatten een verbod op alle openbare bijeenkomsten, behalve begrafenissen, die beperkt zullen zijn tot 50 personen. Ook de verkoop van sterke drank wordt verboden en er wordt een verlengde avondklok van kracht.

De provincie Gauteng had 66% van de nieuwe infecties, zeiden ambtenaren. Autoriteiten vrezen dat de andere provincies binnenkort de stijging van het aantal zaken zullen ervaren.

"Laten we een beroep doen op alle kracht die we hebben, laten we onze reserves van moed bijeenbrengen en standvastig blijven totdat ook deze golf over ons heen gaat", zei Ramaphosa zondag in een nationale uitzending.

Verschillende van de Britse topdefensiemedewerkers bevinden zich in zelfisolatie na het bijwonen van een vergadering vorige week met generaal Nick Carter, het hoofd van de Britse strijdkrachten, die positief heeft getest op COVID-19. Minister van Defensie Ben Wallace en de hoofden van de Royal Navy, RAF en Strategic Command zitten nu in zelfisolatie na de positieve testresultaten van Carter.

Johns Hopkins Coronavirus Resource Center zei begin maandag dat het wereldwijde aantal COVID-gevallen meer dan 181 miljoen bedraagt. De VS is het land met het hoogste aantal gevallen met 33,6 miljoen, gevolgd door India met meer dan 30 miljoen en Brazilië met meer dan 18 miljoen.

Het Australische Sydney is momenteel afgesloten omdat het kampt met een groeiende COVID-uitbraak, maar twee mensen die de beperking om te gaan zonnebaden negeerden, kregen meer dan ze hadden verwacht. Het naaktpaar werd volgens een rapport van Agence France-Presse "geschrokken" door een hert, waardoor de spotters het bushland van het Royal National Park in renden om aan het dier te ontsnappen. De mannen riepen de autoriteiten om hulp.

Ambtenaren zeggen dat een 30-jarige man werd gevonden op een wandelpad "naakt en met een rugzak". De andere man, die 49 was, werd later gedeeltelijk gekleed teruggevonden.

"Door het huis te verlaten zonder een goede reden... en dan te verdwalen in het nationale park en belangrijke middelen weg te leiden van de gezondheidsoperatie, denk ik dat ze zich zouden moeten schamen", zei Mick Fuller, commissaris van de staatspolitie van New South Wales. "Het is moeilijk wetten maken tegen idioten."

De mannen kregen een boete van $ 760 voor het negeren van de thuisbevelen van Sydney. (VOA)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel



Simak berbagai berita pilihan dan terkini dari Lelemuku.com selain "" di Grup Telegram Lelemuku.com. Klik link https://t.me/lelemukucom kemudian join/bergabung. Pastikan Anda sudah menginstall aplikasi Telegram di ponsel.

Lelemuku.com - Cerdaskan Anak Negeri


Iklan Bawah Artikel