-->

Indonesische openbare aanklager arresteert voortvluchtige 10 jaar poging tot moord in Singapore

Indonesische openbare aanklager arresteert voortvluchtige 10 jaar poging tot moord in Singapore

JAKARTA, LELEMUKU.COM - Het Indonesische Openbaar Ministerie is erin geslaagd de veroordeelde in de poging tot moordzaak tegen Hermanto Wibowo te arresteren en te brengen.

De dader, Hendra Subrata, is op zaterdag 26 juni 2021 om 19.40 uur in Indonesiƫ aangekomen. Hij is naar Singapore gevlucht en is al 10 jaar voortvluchtig.

Volgens het hoofd van het centrum voor juridische informatie van de procureur-generaal, Leonard Eben Ezen Simanjuntak, staat Hendra Subrata sinds 28 september 2011 op de lijst met gezochte personen.

Tot nu toe heeft Hendra in Singapore gewoond door zijn identiteit als Endang Rifai te veranderen.

"De veroordeelde werd gevonden in Singapore toen hij op het punt stond zijn paspoort te verlengen bij de Indonesische ambassade in Singapore", zei hij.

Hendra Subrata is een veroordeelde in de poging tot moord op zijn zakenpartner Hermanto Wibowo.

Hij sloeg zijn zakenpartner meerdere keren met een lange halter, waardoor het slachtoffer gewond raakte en bewusteloos raakte.

De rechtbank van West-Jakarta heeft Hendra Subrata op 26 mei 2009 veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf.

Hij had hoger beroep ingesteld, cassatie, maximaal twee heroverweging of PK. Het hele proces eindigde echter in een nederlaag.

"Tegen de tijd dat de executie wordt uitgevoerd, bevindt de betrokkene zich niet meer op zijn oorspronkelijke plaats", aldus Leonard. (M Yusuf Manurung | Tempo)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel



Simak berbagai berita pilihan dan terkini dari Lelemuku.com selain "" di Grup Telegram Lelemuku.com. Klik link https://t.me/lelemukucom kemudian join/bergabung. Pastikan Anda sudah menginstall aplikasi Telegram di ponsel.

Lelemuku.com - Cerdaskan Anak Negeri


Iklan Bawah Artikel