-->

Indonesische Belastingdienst Overhandigt Verdachte van Belastingontwijking Van Miljard Roepia

Indonesische Belastingdienst Overhandigt Verdachte van Belastingontwijking Van Miljard Roepia.lelemuku.com.jpg

JAYAPURA, LELEMUKU.COM - Het belastingkantoor in de regio Papua, West Papua en Maluku (Papabrama) heeft de verdachte met de initialen HD op woensdag 23 juni 2021 overhandigd aan het Openbaar Ministerie in het regentschap Nabire.

Het hoofd van het regionale kantoor van Papabrama, Arridel Mindra, zei dat de overdracht van de verdachte kan worden uitgevoerd na samenwerking tussen hen en de lokale politie en de hoge advocaat.

"Het dossier is door de onderzoeksofficier van justitie compleet verklaard", zei hij tijdens een persconferentie in Jayapura, maandag (28/6/2021).

HD is de president-directeur van een bedrijf genaamd PT TLJ. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan een fiscaal misdrijf, namelijk het opzettelijk indienen van een periodieke btw-aangifte en/of informatie waarvan de inhoud onjuist of onvolledig is, en het opzettelijk niet storten van de geïnde belasting in de staatskas.

"Dit werd gedaan door de daders van februari 2016 tot december 2017. Deze actie veroorzaakte een verlies aan staatsinkomsten van Rp. 1.701 miljard", legde hij uit.

Verder zei Assistant Special Crimes, Alexander Sinuraya dat de verdachte de Algemene Bepalingen en Fiscale Procedures had geschonden met de dreiging van een minimumstraf van 6 maanden en een maximum van 6 jaar en een boete van ten minste tweemaal het bedrag van de gepleegde fiscale verliezen, maximaal vier keer. (Edy Batlayeri)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel



Simak berbagai berita pilihan dan terkini dari Lelemuku.com selain "" di Grup Telegram Lelemuku.com. Klik link https://t.me/lelemukucom kemudian join/bergabung. Pastikan Anda sudah menginstall aplikasi Telegram di ponsel.

Lelemuku.com - Cerdaskan Anak Negeri


Iklan Bawah Artikel