-->

Hong Kong Apple Daily Owner gestraft voor het uitoefenen van rechten

Hong Kong Apple Daily Owner gestraft voor het uitoefenen van rechten.lelemuku.com.jpg

BEIJING, LELEMUKU.COM - Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken verwierp vrijdag de opmerkingen van de Amerikaanse president Joe Biden dat de sluiting van de Hongkongse krant The Apple Daily een teken was van toenemende repressie door Peking.

Biden zei donderdag dat het einde van The Apple Daily een "droevige dag voor de mediavrijheid" was.

The Apple Daily, een pro-democratische krant, stopte vorige week met de publicatie nadat de leiders waren vastgehouden en de tegoeden waren bevroren.

Biden riep Peking op om te stoppen met het richten op de nieuwsmedia en om vastgehouden journalisten en medialeiders vrij te laten.

"Mensen in Hong Kong hebben recht op persvrijheid", zei hij.

De woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Zhao Lijian, verwierp de kritiek op een nieuwsevenement in Peking op vrijdag.

"De positie van de Amerikaanse leider is feitelijk ongegrond", zei Zhao.

Op donderdag veroordeelden de VN-mensenrechtenchef Michelle Bachelet de voortdurende detentie van The Apple Daily-eigenaar Jimmy Lai. Ze bekritiseerde zijn gevangenschap toen zijn pro-democratische krant zijn laatste editie uitbracht.

The Apple Daily was een onbeschaamde nieuwsbron die pro-democratische berichtgeving vermengde met nieuws over beroemde mensen en onderzoeken van machthebbers. Chinese leiders in Peking zagen de krant als een bedreiging voor hun macht.

The Apple Daily is vorige week gesloten. Het werd gedwongen een einde te maken aan een 26-jarige run tijdens een versterking van een nationale veiligheidswet die de gelden van het bedrijf bevroor. Lezers vormden lange rijen om de laatste editie op te halen bij kiosken in de stad. (VOA)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel



Simak berbagai berita pilihan dan terkini dari Lelemuku.com selain "" di Grup Telegram Lelemuku.com. Klik link https://t.me/lelemukucom kemudian join/bergabung. Pastikan Anda sudah menginstall aplikasi Telegram di ponsel.

Lelemuku.com - Cerdaskan Anak Negeri


Iklan Bawah Artikel